vrijdag 20 januari 2017

Goed Nieuws! De groei van de uitzaaiingen zijn afgeremd, dus stabiel....!

Lieve allemaal,

Maandag 16 januari jl. zijn mijn schatje (zo noem ik Cees altijd ;-) en ik, samen naar het VUmc gereden.... Best gespannen mag ik wel zeggen. Want wat kun je verwachten? De eerste hormoonremmer, Tamoxifen had niets gedaan, dus zou deze andere pil, Anastrozol, wel de groei afremmen? Mijn marker was flink doorgestegen, dus we hadden beiden verwacht dat er nieuwe plekken op de scan te zien zouden zijn, of dat de huidige plekken groter zouden zijn geworden. We hielden wel de hoop, dat mijn tumormarker afgeremd zou zijn...

Een Britse psycholoog heeft, tot overmaat van ramp, ook nog "Blue Monday" in het leven geroepen; "De meest deprimerende dag van het jaar ...."! En laat dat nou net op maandag 16 januari zijn! De lucht was overigens wel Blue, maar dat bedoelde de bewuste Brit niet met "Blue"!

We werden door een andere oncoloog geroepen en kregen te horen, dat mijn vaste oncoloog ziek naar huis was gegaan.... Pfff..... "Ook dat nog", denk je dan!
Gelukkig was dit ook een erg aardige vrouw en ze zei direct dat ze goed nieuws had, want ik was stabiel!!
We vielen beiden stil..... en Cees vroeg meteen hoe ze dat bedoelde? De scan van december was nagenoeg gelijk met die van juni 2016! Dus de uitzaaiingen zijn niet verder gegroeid! Mijn marker was zelfs van 158 naar 148 gezakt! Wij waren echt "flabbergasted"! Dit hadden we niet verwacht! Ik had nog wel de vraag hoe het zat met mijn marker die in het AVL geprikt was in november en toen op 205 uitkwam!
Er kan altijd wat afwijking zitten, tussen verschillende laboratoria. Maar we kunnen ook aannemen, dat de marker dus verder gezakt is, door de Anastrozol! Er waren nog veel meer dingen in mijn bloed onderzocht, leukocyten, trombocyten, lever etc. Dat zag er allemaal goed uit, dus we waren echt heel erg blij met dit nieuws!

Ondanks het feit, dat ik niet meer kan genezen en uitzaaiingen in mijn buik heb, kon je ons echt niet gelukkiger maken met dit nieuws! Misschien blijft dit middel wel een paar jaar de boel afremmen! Dat zou toch fantastisch zijn?! Als ik me zo blijf voelen als nu, dan wil ik echt nog heel lang van het leven samen met mijn schatje blijven genieten!! Dus blijf vooral allemaal duimen, kaarsjes branden en bidden.... Het heeft tot nu toe steeds geholpen!

Ik ga dus gewoon weer verder met genieten van iedere dag!! De afgelopen dagen heb ik enorm genoten van de, prachtig door witte rijp gekleurde, natuur!  Een paar foto's wil ik hierbij met jullie delen.
Het weekend schijnt ook nog zonnig en koud te blijven! Dan kunnen we lekker samen gaan wandelen!

Eind maart krijg ik een Dexascan ivm osteoporose. Dit komt bij ons in de familie voor, waardoor de kans groter is, als je geen oestrogenen meer aanmaakt, dat je er ook last van krijgt. Die Dexa scan stelt gelukkig niets voor...! Daarvoor hoef je geen voorbereidingen te treffen en het duurt slechts ca. 20 minuten. Ik laat dan meteen mijn bloed weer prikken, op de CA125, tumormarker. De uitslag krijg ik in April. Dus nu heb ik even een paar maanden rust. Heerlijk!

Bedankt allemaal weer voor het meeleven! Alle lotgenoten wens ik weer veel sterkte in de strijd! Houd hoop! Vooral in de Academische ziekenhuizen, wordt steeds meer gekeken en ingespeeld op persoonlijke omstandigheden! Dat is een heel goede ontwikkeling voor de toekomst!

Fijn weekend en tot horens!

Lieve groetjes,

Marianne
 
 

6 opmerkingen:

 1. Hallo Marianne,

  Tjonge, jij hebt al een hele reis achter de rug, zeg! Ik vind je strijdkracht indrukwekkend. Ik laat me er graag door inspireren.

  Verder had ik nog een vraagje: weet jij welke graag tumor jij hebt? Ik schijn graad 1 tumor te hebben en dat is vrij uniek begrijp ik van mijn arts. Ik ben naarstig op zoek naar een lotgenoot met graad 1 Eierstokkanker, die wel in stadium 3 zit. Ik hoor het graag!

  Alvast dank!
  Jennifer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Jennifer, Sorry dat ik niet eerder heb gereageerd, maar ik heb geen melding gekregen, dat er op mijn blog een reactie was gezet! Fijn dat ik je met mijn blog kan inspireren! Ik hoop inderdaad dat ik met mijn blog lotgenoten hoop kan blijven geven!

  Ik heb graad 2. Dat blijkt dus ook bijzonder te zijn, want dat betekend dat het langzaam groeit! Dus ik hoop voor jou dat het met graad 1, ook langzaam blijft groeien! Dat geeft in ieder geval meer kans op een langere overleving! Heb je al een debulking gehad?

  Via Facebook is ook een lotgenoten groep voor vrouwen met gynaecologische kanker. Daarbij heb je veel sneller contact. Misschien wil je je daar ook voor aanmelden?

  Half april zet ik de uitslag weer op mijn blog. Ik heb vorige week mijn marker (CA125) weer laten prikken en een dexascan gehad.
  Heel veel sterkte!

  Groetjes, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Marianne,

  Dank voor je reactie! Geen punt, hoor. Ik kan me voorstellen dat je niet continu met je ziekte bezig wilt zijn en dat het blog iets naar de achtergrond gaat.

  O Ja, graad 2 is ook gunstig, ja. Hopelijk pakt graad 1 ook goed uit. Nou, als ik nog 17 jaar erbij mag tekenen dan zou dat fantastisch zijn! Ik heb inmiddels mijn debulkimg gehad en die is succesvol geweest: alles op het oog is weggesneden. Wel een tijdelijk stoma gekregen, maar die wordt na de chemo's weer opgeheven. Volgende week begin ik met de chemo's. Hopelijk mag het een beetje meevallen en blijft de kanker weg. Ik zit nog in de curatieve fase namelijk.

  Ik zal eens kijken op Facebook. Ik moet alleen wel een beetje oppassen. Alles is nog erg vers en ik moet me nog vasthouden aan de kansen, die ik nog heb in plaats van al bezig te zijn met een mogelijke volgende fase. Toch dank voor de tip.

  Heel veel succes en sterkte toegewenst! Het zal weer een spannende tijd zijn voor jullie. Ik houd je blog in de gaten en duim heel hard voor een positieve boodschap!

  Hartelijke Groetjes,
  Jennifer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Jennifer, Sterkte met de Chemokuren! Het is voor een goed doel!
   Ik ga voor je duimen dat je, net als ik, als Medisch wonder de boeken in gaat!!!

   Groetjes, Marianne

   Verwijderen
  2. Beste Jennifer, Sterkte met de Chemokuren! Het is voor een goed doel!
   Ik ga voor je duimen dat je, net als ik, als Medisch wonder de boeken in gaat!!!

   Groetjes, Marianne

   Verwijderen
 4. Dank je!

  Groetjes,
  Jennifer

  BeantwoordenVerwijderen